ByWencke Fotografie
brandingshoot

Waarom foto’s je zichtbaarheid vergroten

zichtbaar zijn
Het lijkt zo logisch, door middel van foto’s laat je zien wat je doet, wat je verkoopt, wie je bent en wat je doet. Dat alles bij elkaar maakt dit jouw onderneming en helpt dit bij je zichtbaarheid. .
 
Jouw onderneming is ook nog eens uniek. Oke er zullen vast meer ondernemers zijn die hetzelfde doen als jij. Net als bij ons, er bestaan echt nog veel meer stylistes en fotografen. Er bestaan echter maar 1 Lieselotte en 1 Wencke. En dan werken we ook nog eens samen, hoe groot is die kans? 

Er is er maar 1 zoals jij..

en jij hebt je eigen werkwijze, je eigen missie en klanten. Juist dat wil je zichtbaar maken, om jouw klanten aan te spreken en hen jouw verhaal te vertellen. Hiervoor ben je vast druk met het creëren van een mooie, duidelijke website, content voor op je socials en blogs. Heb je ook al aan beeldmateriaal gedacht? Hoe werk jij aan je zichtbaarheid? Ben je zelf aan de slag gegaan met het maken van foto’s. Wist je dat  foto’s veel meer aanspreken (“een beeld zegt meer dan 1000 woorden…”) dan alleen tekst. Ook juist jezelf laten zien is slim, …
 

Branding

 Als je als ondernemer zichtbaar wilt zijn, is het heel fijn als je foto’s hebt van alles wat je doet, zodat je overal over kan vertellen, je zelf en je werk kan laten zien. Natuurlijk moet de uitstraling van deze foto’s  passen bij jou en jouw bedrijf en wat je doet. Foto’s van goede kwaliteit en mag je jezelf zijn op de foto’s en je daar tevreden over voelen. Het worden natuurlijk wel de visuele plaatjes voor jouw bedrijf. 
 
brandingshoot

Ja, ook jijzelf!

Ja, ook foto’s van jezelf horen hierbij…   Ik hoor het je denken.. “ja, maar het gaat toch  niet om mij maar om mijn bedrijf?”  Precies, daarom hoor jij op de foto, het is namelijk jouw bedrijf en jouw verhaal! Jij bent het gezicht van je onderneming. Daarnaast is het zo dat een gezicht veel meer de aandacht trekt dan een product of decoratieve foto. Kijk maar naar social media; foto’s van jouzelf krijgen vaak de meeste likes.  Met foto’s van jouwzelf vergroot je dus juist jouw zichtbaarheid. 
 

Maatwerk

Elke ondernemer is anders en ook elke onderneming is anders. Gelukkig maar, want dit maakt ons werk juist extra leuk! Ook wij hebben een bepaalde manier van werken. Onze sessies zijn altijd maatwerk, of het nu tijdens een shootdag is of een dag die speciaal voor jou alleen gepland is. We hebben altijd eerst een intake, waar we samen een plan van aanpak gaan maken. We kijken naar je huisstijl, je styling, kiezen een locatie, bespreken de foto’s die je nodig hebt en wat je wil uitstralen op de foto’s. 
Wat is het verhaal van jouw bedrijf en hoe laten we dit in de foto’s terugkomen? 
 
 
style en shoot

Styling

Hoort er natuurlijk ook bij! Wat doe je aan, welke kleuren kies je, wat wil je uitstralen. Allemaal dingen om over na te denken. Lieselotte helpt je er graag bij, zodat je zonder zorgen en goed voorbereid op de foto gaat. 

 

Waarom heb je styling nodig bij de personal brandingshoot?

Lieselotte vertelt: 
Ik denk dat veel ondernemers zelf prima een een outfit kunnen samenstellen, maar past deze ook bij hun bedrijf (uitstraling, huisstijl, kleuren) en hun persoonlijkheid. Bij een goede outfit voor een fotoshoot voor je zichtbaarheid, speelt zoveel meer mee dan een leuke set uit je kledingkast pakken. Passen de kleuren, pasvorm en materialen van de outfit wel bij wat jij als ondernemer wilt uitstralen? 
Past het ook bij jouw persoonlijkheid en jouw unieke lichaam? Ik denk dat dit bij veel ondernemers lastig is om zelf te bepalen. Daarom help ik je hier zo graag bij, zodat jouw styling matcht met jou en jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat je stralend op de foto’s staat.  Heel fijn natuurlijk, want daarmee wilde je juist je zichtbaarheid vergroten. 

Wat heb je nodig voor foto's?

Portret foto’s! Ik schreef het hierboven al, foto’s van je zelf, dat je bezig bent in jouw bedrijf, met je producten of aan het werk. Een portret mag eigenlijk ook niet missen in dit rijtje. Een portretfoto is namelijk geweldig om te gebruiken als profielfoto op Linkedin, Instagram of facebook. Maar ook voor je e-mail handtekening bijvoorbeeld. Dit hoeft helemaal niet ongemakkelijk te zijn, zeker niet als je lekker jezelf mag blijven, in jouw favoriete kledingstuk en het allemaal niet te stijf en geposeerd wordt. 
 

Dusss... gaan we ervoor?

Wil jij zichtbaar zijn met een goed gevulde beeldbank en de mogelijkheid om elk kwartaal nieuwe foto’s te laten maken voor een voordeligere prijs? Dan willen we graag even met je bellen of afspreken voor een lekker kopje koffie of thee. We houden er namelijk van om tot in de details mee te denken en jou mooie foto’s te bezorgen. 
 
Tot snel! 
Liefs Wencke & Lieselotte
 
Ps: Ben je er nou nog niet helemaal uit wat jouw verhaal, missie en doel is met je bedrijf? Dan kan ik je Christel Verbiesen (marketingstrateeg) van harte aanbevelen om je te helpen dit allemaal uit te vogelen. Ze is echt een topper in haar vakgebied!
 
01
01
Scroll naar boven