ByWencke Fotografie
fotoshoot kind

Waarom, foto’s van je kinderen laten maken?

Foto’s van je kinderen laten maken… waarom? 

 

Waarom niet? Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie is, maar mijn kinderen groeien vreselijk snel op… Mijn oudste is afgelopen week 16 geworden. 16! Kan je het geloven, ze voelt zich oud en al aardig volwassen.. het cliché is zeker waar. Waar blijft de tijd? Ik weet het niet. 

 

Als kinderfotograaf maak ik foto’s genoeg, maar eigenlijk veel te weinig van mijn eigen kinderen. Dat komt er dan niet van, gek he.. soms staan ze model voor me als ik weer eens iets nieuws wil proberen, een fotoshoot in Oosterhout wil promoten of bijvoorbeeld nu voor de herfst minishootsHeerlijk vind ik dat. Even de tijd stilzetten door het maken van een foto. Nu beide dochters op de middelbare school zitten lijkt de tijd nog wel sneller te gaan. Echte pubers zijn het, het worden ook al echte dames. Gelukkig zijn de knuffels er ook nog, de spelletjes samen, expeditie Robinson kijken en samen lekker op vakantie. We genieten er dubbel van, want er komt een tijd en dan willen ze niet meer mee… Ik kijk daar best tegenop eerlijk gezegd.

 

In onze huiskamer hangt een foto van de meiden samen, giechelend en rollend over de grond. Misschien heb je hem al wel eens gezien. Ik heb deze gemaakt in de studio, die ik toen nog opzette in de praktijkruimte van een vriendin. We hadden met zijn vieren echt even de tijd genomen om foto’s te maken met zijn allen. Uiteraard foto’s van de meiden zelf, van ze samen, maar ook even gek doen met papa en samen met mij op de foto (hier zijn aanzienlijk minder foto’s van… haha). Ook was het hilarisch om foto’s met z’n vieren te maken, met de hulp van mijn statief en de zelf ontspanner werd het een dolle boel. De volgende keer is er gewoon een collega fotograaf bij hoor, veel makkelijker en vooral veel leuker! Dan kan ik gewoon bezig zijn met mijn gezin en niet met die camera. Zal wel gek zijn 😉

 

Terugkijken… 

De foto dateert al uit 2016! Gelukkig hebben we na die tijd nog een paar keer samen foto’s gemaakt. Het blijft leuk. Vooral het terugkijken naar de foto’s vind ik heerlijk. Het hoeven er niet eens zoveel te zijn, maar door die paar foto’s haal je toch de tijd weer even terug. Je bent gelijk weer terug in dat moment en hoe leuk het was om zo samen even een momentje te hebben. Vele foto’s zijn direct gewist, anderen mochten blijven. 

 

Net als die foto, die nu dus al 6 jaar in mijn woonkamer hangt. Ook na de verhuizing was er even de vraag of we hem weer terug gingen hangen, of dat er een nieuwe moest komen. Die nieuwe is er zeker gekomen, die prijkt nu in een mooi album, maar deze pronkt weer aan de muur. Ik zie hem dagelijks als ik sta te koken en krijg er nog steeds een glimlach van op mijn gezicht. Die meiden samen, die zo lekker gek kunnen doen samen, rollend over de vloer van de studio. Voor altijd op beeld gevangen, heerlijk, even terug naar de tijd toen ze nog zoveel kleiner waren. 

 

Dus ja, een fotoshoot met of van je kinderen plannen.  Zeker doen! Nog leuk ook! 🥰

Liefs Wencke 

foto aan de muur
Scroll naar boven