ByWencke Fotografie Kinderfotograaf

Kerstfoto’s maken

kerst foto's maken

Kerstfoto's maken

Het is een gezellige boel in huis, er is mooi versierd en er zijn lieve mensen in huis. Daar wil je natuurlijk wat foto’s van maken. De tafel ziet er mooi uit of je wil graag juist een foto van je kindje bij de boom of een foto van opa en oma.  Maar hoe doe je dat dan? Waar kun je op letten, zodat het jou ook lukt een mooie kerstfoto te maken. 

Ik geef je wat tips! 

Tip 1: Met iedereen naar buiten!

Dit is een handige tip, als je je gasten overdag al ontvangt en je gebruik kan maken van het daglicht. Dat is het mooiste licht voor  je foto’s. Nu ook buiten alles zo mooi versierd is heb je gelijk een gezellig decor (en een frisse neus): een gezellig versierde tuin, het  park of de stad zelf.  Zet je familie op een bankje, op een groot kleed,  laat ze spelen, rennen en gek doen.  De dikke truien, mutsen en sjaals maken je foto’s helemaal af. 

Tip 2: Maak geen geposeerde foto...

Heb je er al eens aan gedacht om niet iedereen op een rijtje te zetten, maar het juist op zijn beloop te laten? Het kan hele gezellige, natuurlijke plaatjes opleveren. Als je buiten bent laat je ze bewegen, stel ze vragen of doe spelletjes.  Fotografeer bijvoorbeeld tijdens de avondwandeling, bij het openmaken van de cadeautjes of tijdens één van de gangen van het kerstdiner. 

kerstfoto's maken

Tip 3: Ook dieren doen mee

Neem de hond ook mee naar buiten en gebruik het licht van de versiering buiten voor een mooie foto, als je hond het leuk vindt kan hij/zij ook een leuke strik dragen of die kerstmuts. De kat vindt de plastic ballen en de slingers vast fantastisch om mee te spelen. Je kan ook een leuk, zacht plekje voor ze maken onder de boom of tussen de cadeautjes. 

 

Tip 4: Zoom een beetje in

Door in te zoomen, zie je meer details en die zijn vaak heel erg de moeite waard. Een mooi gerecht, de mooie kerstjurk, de gloed van de kerstverlichting op het gezichtje van jouw kindje of de mooi ingepakte cadeautjes.  Een mooie kerstbal in de boom zegt vaak meer over de sfeer dan een foto van de gehele boom. 

Tip 5: De kerstboomfoto

Een klassieker en niet voor niets! Hoe maak je die foto met kerstboom. 

Zet je onderwerp op de voorgrond, een stukje van de boom af. Je kindje, je oma, de poes of een stapeltje cadeaus. Check of de kerstboom de achtergrond mooi vult en je het voorwerp van de foto scherp in beeld hebt. De achtergrond wordt nu minder scherp en krijg je mooi zachte lichtjes (bokeh) in je foto. Een echt kerstsfeertje. 

Lukt het nu niet gelijk, blijf even oefenen en probeer het eens met je telefoon in de portretstand. 

Kerstfoto's maken

En ook..

Maak vooral plezier en mooie herinneringen samen! Enne… vergeet die zelfontspanner dus niet, dan sta je er zelf ook op. Fijne dagen toegewenst! 

Liefs Wencke 

Al je cadeautjes al in huis?

Nog op zoek naar een last minute kerstcadeautje? Denk dan eens aan een toffe fotoshoot! Van je kids, je gezin of je hele familie! Ik maak een mooie cadeaubon voor je. 

Scroll naar boven

Stuur een bericht