ByWencke Fotografie Kinderfotograaf

Waarom een babyshoot boeken…

babyshoot sittershoot oosterhout

Waarom een babyshoot boeken...

Waarom een babyshoot boeken? Een newbornshoot vindt meestal plaats als je kindje tussen de 2-6 weken oud is. Maar wat als je baby al ouder is dan 6 weken, een paar weken ouder of zelfs een paar maanden? In deze blog leg ik je uit waarom een babyshoot boeken zeker net zo leuk (en juist aan te raden) is! 

Er zijn vele redenen te bedenken waarom je niet voor een newbornshoot bent gegaan. Misschien kende je het niet, misschien was de bevalling en/of kraamtijd zwaar en moest je wennen aan het feit dat je kleintje er “opeens” was.  Of je wilde je gewoon nog even niet. Je baby bepaald opeens het ritme van alle dag, moest je wennen aan de voedingen en slaapjes en stond een fotoshoot niet bovenaan in je gedachte.  Allemaal logische redenen waarom het er nog niet van is gekomen. 

Maar niet getreurd, want ook het boeken van een babyshoot, wanneer je kleintje al een paar maanden oud is, is een aanrader! (ja, ook als je al wel een newbornshoot hebt gedaan). 

Je kindje groeit zo snel! Met een babyshoot leg je weer hele andere bijzondere mijlpalen vast.  

babyshoot

Alert

Vanaf ongeveer 3 weken beginnen de specifieke newborn huidplooitjes te verdwijnen en verliezen ze ook wat donshaar. 

Wat het leuke is aan kindjes van een paar weken oud is dat ze al veel meer rondkijken, wat sterker zijn en eerder reageren op geluidjes. Ze volgend je blik en hebben meer interactie met de omgeving. Soms kunnen ze zelfs al (schater)lachen! De kans is veel groter dat het kindje actief in de lens kijkt. 

Schaterlachen

Rond de 4/5 maanden beginnen baby’s met schaterlachten.  Baby’s van deze leeftijd beginnen al te reageren op kietelen onder de voetjes of gekke geluidjes die gemaakt worden door papa of mama. Een gek gezichtje van een grote broer of zus doet het ook altijd goed! Dit zijn foto’s die je wil hebben van je groeiende gezin. 

Plezier, connectie, liefde… 

Newbornshoot Oosterhout
babyshoot oosterhout

Zo was Meaven laatst bij me in de studio, hij kon al vrij goed zitten en al heel goed lachen. Met zijn enthousiaste mama’s achter me, liet hij de mooiste lachjes zien. Het zijn heerlijke foto’s geworden waar ouders nog jarenlang plezier van hebben. 

Het is dus helemaal geen gemis als je geen newbornshoot geboekt hebt. Een babyshoot tot het eerste jaar biedt ook hele mooie momenten om vast te leggen. 

Ik schreef het hierboven al, ze groeien zo snel! Voor je het weet, ben je bezig om de verjaardagstaart voor je baby’s eerste verjaardag uit te zoeken en de slingers voor hun feestje op te hangen! 

Niet langer twijfelen hoor, gewoon boeken die babyshoot! 

Liefs Wencke 

 

Scroll naar boven

Stuur een bericht