ByWencke Fotografie
cakesmash oosterhout

Een cakesmash fotoshoot voor een onvergetelijke eerste verjaardag

 Yay, bijna 1 jaar! 

Wanneer je kindje 1 jaar wordt is het natuurlijk groot feest! Een hele mijlpaal,  voor je kindje maar ook  voor jou als ouder. Dat moet natuurlijk gevierd worden! En niet alleen met familie, cadeautjes en ballonnen, maar wat dacht je van een cakesmash fotoshoot? 

De cakesmash fotoshoot is een traditie die is overgewaaid uit de VS. Het staat garant voor onvergetelijke foto’s van de eerste verjaardag van jouw kindje.  De ingrediënten?  Je neemt een baby en een taart en kijk wat er dan gebeurt. Het resultaat is meestal taart all over the place en dat geeft natuurlijk de leuke foto’s voor later. Hiermee zijn de eerste verjaardagsfoto’s van jouw zoon of dochter een gegarandeerd succes!

Vóór de Cakesmash shoot

De eerste verjaardag fotoshoot begint met goede voorbereiding en de nodige voorpret! Zo doen we er alles aan om er een succes van te maken. Het handig om er vooraf over na te denken hoe je het zou willen en wat je wensen zijn.  Wat kan je zelf allemaal regelen?

De fotograaf

Voor zo’n speciaal moment als de eerste verjaardag van jouw zoon of dochter wil je toch de beste foto’s? Laat mij alles voor je uit handen nemen en het met jou, maar vooral voor jullie regelen. 

Zelf ben ik dol op deze fotosessies en samen maken we er een feestje van voor jouw kindje! Inmiddels heb ik al heel wat ervaring met cakesmash fotoreportages. We verzinnen samen de kleuren, taart en setting en ik regel het verder voor je. 

Een ander groot pluspunt.. je hoeft de rommel naderhand niet zelf op te ruimen!

Je kunt de schattige foto’s  gebruiken voor de uitnodiging van het eerste verjaardagsfeestje, dus je slaat twee vliegen in een klap. Het is bij ByWencke Fotografie zelfs zo dat deze, naast de shoot zelf, foto’s en de taart, inbegrepen zit in de prijs van de shoot. Yay!

Je bent tijdens de fotoshoot zelf ook actief bezig om jouw baby – als dat nodig is – aan te sporen om met de taart aan de slag te gaan. Het is leuk & handig om met zijn tweeën naar de shoot te komen en dat je een extra shirtje bij je hebt ;-).

De cakesmash fotoshoot vindt altijd plaats in de studio in Oosterhout, zo kan ik de fotosessie goed voor je voorbereiden en staat alles voor jullie klaar. Het is dan komen en verder alleen genieten! 

Planning

Regel de cakesmash fotoshoot een paar maanden vóór de eerste verjaardag van je kindje (zeker een paar weken). Want niets is zo leuk om de foto’s te gebruiken voor de eerste verjaardagsuitnodiging.  Er is dan ook nog plek in mijn agenda en in die van de taartenbakster. Ook handig! 

Dus vooruit plannen is handig. De foto’s moeten nog bewerkt en eventueel afgedrukt worden en de uitnodigingen idem dito. Plan dus niet alles in de laatste week voor de échte verjaardag. Dat scheelt een hoop stress…

De taart & de setting

Belangrijkste voorwerp van de cakesmash is natuurlijk de taart,                                          maar ook de setting van de fotoshoot. Bij ByWencke fotografie nemen we uitgebreid de mogelijkheden en jou wensen door, zodat we van jou kindje unieke foto’s kunnen maken. We denken samen na over de kleuren, de taart, versiering en accessoires. Ik adviseer je daarbij en speciale wensen nemen we mee. Ook als er iets niet haalbaar of verstandig is om te doen, hoor je dat van me. Kies bijvoorbeeld niet voor een chocoladetaart, Dat lijkt al gauw op iets heel anders als het op je baby is gesmeerd. 

Qua taarten is er van alles mogelijk. Zo wordt er veel gekozen voor een giant cupcake. Begrijpelijk, want die zijn ook super leuk en feestelijk! Wil jij liever een kleiner taartje, een taart met een thema of is je kindje allergisch? Geef het aan me door en we gaan het taartje zo maken dat het én veilig is voor jouw kindje én er prachtig uitziet! 

De taarten worden veelal gemaakt door Erika van Kaatjes taarten, ze maakt prachtige creaties en houdt rekening met allergieën waar nodig.

cakesmashDe outfit

Wat trek je jouw zoon of dochter aan? Ook daar denken we samen over na. Kies je voor een tule rokje, stoer spijkerbroekje met bretels, of dat schattige jurkje dat je pas tegenkwam? We gaan ervoor zorgen dat het gaat werken in de setting, de kleuren met de taart en de versiering.  Ook bij deze fotoshoot geldt: gebruik niet een te drukke print. Dat leidt alleen maar af. 

 

De dag van de Cakesmash

Om de fotoshoot van begin tot eind goed te laten verlopen kun je het beste op alles voorbereid zijn. Een kindje van een jaar houdt het ongeveer 20-30 minuten vol, dus in die tijd moet de shoot tot stand komen. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op de dag zelf aan moet denken:

Niet haasten… 

Na alles zo goed te hebben voorbereid voor de shoot, is de dag er eindelijk.  Kom op tijd naar de studio en ontspan! We laten het verder los en gaan genieten van jou kleintje.  Hoe meer relax je bent als ouder, hoe beter dat het gaat. 

In de studio is er plek om jouw zoon/dochter even om te kleden en daarna maken we eerst foto’s van jou kindje in de setting. Pas daarna zetten we de taart erbij en mag hij/zij lekker gaan spelen met de taart. 

Er is namelijk altijd een kans dat je kindje de taart helemaal niet leuk vind, vies of zelfs eng. In dat geval zetten we de taart  weg en maken we foto’s zonder taart. Ook dan maken we er een feestelijke fotosessie van. De taart gaat daarna mee naar huis, zodat je hem later zelf kan opeten. 

Lekker smullen 

We laten jou kindje, al dan niet onder onze aanmoediging, lekker smullen van de taart.  Ik maak foto’s van de hele setting, de taart en van de details. Sommige kindjes maken er een echte kliederboel van, andere kindjes zijn wat rustiger met de taart. Alles is prima! 

Na de taart

Na het smullen zit er waarschijnlijk overal taart!  Om weer lekker op te frissen en schoon te worden, verruilen we de taart voor een badje met schuimend water en mag jou kindje nog even heerlijk afspoelen en badderen.  Dit levert ook weer heerlijke aandoenlijke foto’s op. 

Na de baddersessie zit het er dan echt op en is het afdrogen en weer aankleden. Je mag de rommel bij me achterlaten en met een leuke ervaring rijker weer richting huis. 

En dan? Foto’s kijken!

Na de fotoshoot is het mijn beurt om met de foto’s aan de slag te gaan. Ik kies de allermooiste voor je uit en bewerk deze voor jullie. Al snel ontvang je een preview van me van de shoot, ik kan namelijk nooit zo goed wachten met alvast iets te laten zien…

Na ongeveer 2 weken zijn de foto’s klaar en maken we een afspraak voor de gratis bestelsessie, waar in we samen de foto’s bekijken en ik jullie alles vertel over de mogelijkheden van albums en prachtige prints en wall arts. 

Zo zijn jullie niet alleen een fijne ervaring rijker, maar kan je straks altijd terugkijken naar het moment dat je kindje 1 jaar werd. Hoe fijn is dat! 

Wat denk je ervan? Gaan we samen een klein feestje vieren?

Liefs Wencke

 

 

6 gedachten over “Een cakesmash fotoshoot voor een onvergetelijke eerste verjaardag”

 1. Angela Kapitein

  Wat een leuke blog weer Wencke!
  Wij zijn weer super blij met onze cakesmash foto’s. Echt een leuke blijvende herinnering voor aan de muur. Fijn dat je zo meedenkt om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen, dat je zelfs op een vrije avond vlaggetjes gaat maken om kleuren te matchen. De foto’s van Yfke en Jent passen zelfs bij elkaar al zit er ruim 1,5 jaar tussen. Weer TOP gedaan. Dank je wel

  1. Aaahh.. dank je wel Angela! Graag gedaan hoor, het was wederom weer een feestje. Wat leuk dat beide foto’s nu aan de muur hangen, daar zul je nog lang plezier van hebben <3
   Liefs Wencke

  2. Super gave blog!
   Ik kan jou aan iedereen aanbevelen. Je bent zo geduldig en lief voor de kleine. Er komen prachtige foto’s uit jou fotoshoot.
   Niks is je te gek. Daarnaast nog een mooi presentje met een paar foto’s erop en een boekje met fantastische foto’s erin.
   Het is zo het geld waard!!
   Je denkt enorm mee in wat de klant wil en dat siert je enorm!
   Ga zo door, je doet fantastisch werk!

   Gr.Desiree en Dominique. Ouders van Lenn.

   1. Wat een lieve woorden Desiree, dank je wel! Heel fijn te lezen dat je zo tevreden ben en vooral, dat je zo blij bent met je foto’s. Veel plezier ermee!

    Groetjes Wencke

 2. Het was in 1 woord geweldig! Zo genieten voor zowel kind als ouders! Heerlijk smashen en daarna in het badje! Met een onwijs gaaf en proffesioneel resultaat! Hele dikke aanrader! Het was weer top! Het is zo na genieten als je nu in het boek kijkt!!

 3. Desiree de Winter

  Een top fotograaf! Echt een aanrader en je zult er geen spijt van krijgen.
  Ze is vriendelijk en zeer geduldig met de kinderen. Communiceert op een prettige en vriendelijke manier en denkt met je mee.
  Kortom, een toppertje!! 😘

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven

Stuur een bericht

Hoe kan ik je bereiken?
Typ hier je bericht of vraag: