ByWencke Fotografie Kinderfotograaf
theater

Ja! Eindelijk was het weer zover…

.

Ja! Eindelijk was het weer zover, het theater mocht weer open, tickets kwamen online, alle kinderen waren er klaar voor, Isabel was er klaar voor, Tintelbelle zou weer op het podium staan en dat deden ze! En hoe!

.
Na 2 jaar repeteren was het eindelijk weer zo ver
Het was lang spannend gebleven, of het überhaupt door zou gaan en in welke vorm. Werd het een live stream? Een show met een klein publiek of mochten er meer komen. Misschien wel een volle zaal? Zoals dat hoort in het theater 😉
Het werd geen volle zaal, maar wel bijna. Dus we rekenen het goed!
2 weekenden, 8 shows! Theaterschool Tintelbelle uit Dongen, deed het gewoon en Milou was erbij en ze was zo blij, dolblij!
Ze mocht 8 shows spelen, had dit jaar eindelijk een hoofdrol en ging er helemaal voor! 8x optreden in Theater de Bussel in Oosterhout. Whoohoo…
 
Alice, een tijdloos avontuur
Het verhaal is geïnspireerd op Alice in Wonderland, Isabelle goot er haar Tintelbelle sausje over en maakte er een prachtig geheel van. Een musical met een leuk verhaal, vol met humor, zang en dans. Buiten de meest bekende rollen, zoals Alice, de hoedenmaker, Absolum de vlinder, het konijn dat altijd maar te laat is en de hartenkoningin (“Koppen eraf!”), kwamen er ook lakeien voorbij, kleine hoedenmakers, katten, een chique volk en zelfs unicorns. Dit waren de jongste spelers van de school, en zo ontzettend schattig!
.
 

De tweeling
Milou speelde Humpty, het hyperactieve en super vrolijke deel van de dikke tweeling. Ze mocht helemaal los gaan en dat deed ze dan ook. Wel 9 voorstellingen lang.
De 9e voorstelling kwam er op het laatste moment nog bij. Er was zoveel vraag naar kaartjes, 8 voorstellingen uitverkocht dat ze de generale van zondag ook voor publiek hebben mogen spelen. Ze bofte, want ze had een leuk rol, die helemaal bij haar paste. Ze kon zich helemaal laten gaan. Het kon allemaal niet gek genoeg.
.
.
Wat een werk zat er weer in, wat een passie, liefde en zoveel voorbereiding. De prachtige kostuums, de schmink, het verhaal en het script. Onwijs veel hebben ze geoefend. Hun kelen schor gezongen en blaren gedanst. Het resultaat mocht er zijn.
.
Trotse moeder
Ik ben natuurlijk verre van objectief, en reuze trots op wat Milou laat zien op het toneel. Je moet het maar durven in zo een groot theater… Dat ze zich helemaal laat gaan en durft te zingen voor meer dan 150 man in de zaal.
Ik doe het haar niet na!
Wat een bofkont ben ik dat ik erbij mocht zijn, mee mocht helpen, helpen met schminken, deel was van de hectiek en alles mocht fotograferen. 3x heb ik in de zaal gezeten, waarvan 1 keer op het balkon. Dat was leuk, want daar kon ik de balkonscene van de klagende Hartenkoningin van dichtbij meemaken.
.
 
1 show stond ik in de coulissen, ook altijd zo bijzonder. Die gespannen gezichtjes voor ze op mogen. Jodel op haar stoel, met haar koptelefoon op, om zo in contact te blijen met Isabelle. Die zit namelijk achter de knoppen. Last minute wordt er nog van alles geregeld en puntjes op de i gezet. 2 hulpmoeders zorgen ervoor dat alle kinderen op het juiste moment op het toneel staan om hun kunsten te laten zien, zorgen dat de props er op het goede moment zijn om gebruikt te worden.
 
 
 
 
.
Ook staan de dames van het Bal Masque daar te zingen, achter de schermen en versterken zo de show voor de kinderen en maken het geheel helemaal af.
.
 
 
 
.
Bubbletea
Alle liedjes worden gezongen, de dansen gedanst en het verhaal verteld, keer op keer met veel plezier. Ook achter de schermen hebben de kinderen zoveel lol.  Op een zaterdag gaan ze in vol ornaat, al helemaal inlevend in hun rol, met elkaar de stad in om een Bubbletea te halen. Hilarisch om ze zo door de stad te zien lopen. Ze hebben in ieder geval een hoop bekijks!
.
Het is een magisch moment, als het laatste lied is gezongen en ze met elkaar op het podium staan voor de einddans.
.
.
Er klinken trotse woorden van Isabelle. Ze hebben het weer gedaan. Een mooie show gegeven. Er is ontlading, een mega groepsknuffel, gewoon daar op het podium. Het is heerlijk om te zien..
Ik kan niet wachten tot volgend jaar! Dan mogen ze weer. Milou duimt alweer voor een fijne rol, ze heeft er zin in!
.
En ik ga gauw verder met het bewerken van al die foto’s… nog een paar te gaan 🖤
.
Liefs Wencke
.
 
 
 
Scroll naar boven

Stuur een bericht