Die eerste week in juli 2019 zal ik nooit vergeten...

Het was een bizarre week, waarin er gewoon te veel gebeurde. Ik nam afscheid van mijn praktijk voor oefentherapie Cesar en Kinderoefentherapie en mijn broer overleed. Zo was hij er wel en toen niet meer…. Als ik er over nadenk of voel wat het met me doet, vind ik het nog steeds bizar. 

Wencke van Bergen
Wencke van Bergen
Kinderfotografie

Fotograaf Wencke of Kinderoefentherapeut Wencke?

Hoewel ik al bijna 2 jaar naar dit moment had toegewerkt, dat ik mocht gaan beginnen aan het nieuwe hoofdstuk in mijn leven, die als fotograaf en niet meer als (kinderen)oefentherapeut, voelde het alsof ik opeens thuis zat. Mijn man naar zijn werk, de kids naar school.
*
Ik, die altijd alle ballen hooghield
Die altijd vol energie met kinderen had gewerkt.
Mijn eigen kids met veel liefde opvoedde maar die me nu steeds minder nodig hadden.
Nu zo verscheurd was van verdriet.
Ineens, Alleen.
*
Dagenlang deed ik niet veel, wat zeg ik wekenlang eigenlijk. Ik was er voor de kids. Deed de dingen die echt nodig waren, maar verder kwam er weinig uit mijn handen. Ik was mezelf helemaal kwijt. Ook was ik de connectie met anderen kwijt. Ik kon het niet geven en niet ontvangen. Ik miste ik diegene het meest die daar juist zo voor stond. Mijn broer, hij is er niet meer.
*
Lang heb ik spijt gehad van de gemiste momenten met mijn broer, kansen voor een goed gesprek, een belletje of een dikke knuffel. Waarom had ik dat niet veel meer en vaker gedaan? Waarom had ik het soms voor lief genomen? Had ik het voor lief genomen en had ik meer moeten doen, meer kunnen doen? We zullen het nooit weten… 

 

Het keerpunt

Het was al november toen het keerpunt kwam en ik vooral mezelf beu was… het moest anders, ik moest weer in actie komen. Samen zijn met anderen. Echte dingen doen met mijn kids, met manlief en de lieve vrienden om me heen. Want juist dit is ook wat me door die eerste periode van rouw heeft gesleept. Een kopje thee met mijn schoonzus, even bij mijn ouders zijn en dat wandelingetje met een vriendin. Even echt samenzijn.

Ik realiseerde me dat het de connectie was die ik miste. Alleen zijn kan ik wel, maar niet zoveel. Er moet ook actie zijn! Met vrienden, door te sporten en lekker te werken. Eigenlijk door weer meer mezelf te zijn. 

Met een duidelijk doel voor ogen, wordt de weg er naartoe wat makkelijker. Het werd me duidelijk dat ik iets moest met de gevoelens waar ik zo mee worstelde. Hoewel het gemis groot is, weet ik ook hoe fijn het is om echte connectie te voelen. Samen te zijn. Of dit nu is met je huisdier (want hoe fijn is dat knuffelmomentje met je eigenwijze kat of een rondje met de hond?) met je eigen gezin, je hele familie of met je vrienden/vriendinnen? Fijn toch!

Wat is er mooier dan oprechte connectie voelen met elkaar en dat weten vast te leggen? Niets dus!

Doordat ik zelf heb ervaren hoe waardevol foto’s zijn, is mijn missie duidelijk. Dit wil ik graag voor mijn klanten doen. Een ontspannen fotoshoot, waar de liefde en connectie naar elkaar vanaf spat, zodat ze deze vol trots groots aan de muur kunnen hangen. Natuurlijk is het fijn als je er goed opstaat en je kleding goed zit, maar dat is eigenlijk niet het belangrijkste van de foto. Toch?

 

Moment Design Fotografie

De opleiding tot moment design fotograaf sluit helemaal aan bij de manier waarop ik foto’s wil maken. Niet te veel poseren, maar wel lekker veel lol maken & samenzijn. Ik ben erbij, maak er foto’s van, maar het is jullie moment. 

Mijn ervaring met kinderen, dankzij mijn werk als kinderoefentherapeut, is een heerlijke aanvulling. Ik ga erg makkelijk om met kinderen en heb de connectie zo gevonden met ze. Dit helpt ze ontspannen en op deze manier durven ze enthousiast mee te doen tijdens de shoot. En zeg nou zelf, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben ouders dat ook!

kinderfotograaf
gezinsfotografie
kinderfotograaf

Connectie creëren, (laten) ervaren en vastleggen

 

Het verlies van mijn broer heeft grote impact op mij en op mijn leven gemaakt. Het motiveert me om juist nu te doen wat ik graag wil doen. Een bijdrage leveren aan het creëren, laten ervaren én vastleggen van bijzondere momenten. 

Ik werk met veel plezier als fotograaf en vind het elke keer weer een voorrecht als ik de (soms emotionele) reacties op de foto’s zie of lees. Als ik appjes krijg met foto’s waarop ze laten zien dat de foto een prominente plek heeft gekregen in huis. Dat is toch gaaf! Dat ik mensen vaker terug zie, voor een nieuwe shoot, versterkt het gevoel dat we goed bezig zijn samen. Wat heerlijk! Zo wil ik nog wel even doorgaan. 

Ik leg graag jouw bijzondere momenten vast zoals jouw zwangerschapje pasgeboren baby, je kinderen, je gezin of je hele familie bij elkaar.

Ik zie je graag, wie weet tot snel.

Groetjes Wencke  

 

Luchtige weetjes over mij

Ik ben Wencke, moeder van 2 heerlijke meiden en getrouwd met mijn maatje. Ik ben een vrolijke bezige bij, hou van sporten, koken, gezond eten, bewegen en vooral van reizen!

Dat is mijn absolute nummer 1, favoriete bezigheid. Het liefst naar (nog) voor ons onbekende oorden. Samen met mijn gezin op avontuur. Ter land, ter zee of via de lucht, budget of luxe, ver weg of juist dichtbij, we zijn overal fan van. Het allerliefst ongepland en spontaan op weg. Bijvoorbeeld met ons eigen unieke opgeknapte camper een weekend naar zee of naar het mooie Friesland.

Wat ik ook heel fijn vind is om samen te zijn met vrienden.
Borrelen, actieve (gekke) dingen doen en lange avonden volkletsen.

Wat ik heel ook heel fijn vind, is om nu die fotograaf Wencke te zijn!

Wencke van Bergen
Wencke van Bergen
Wencke van Bergen
Scroll naar boven

Get in touch

Hoe kan ik je bereiken?
Typ hier je bericht of vraag: