ByWencke Fotografie

LOOK AMAZING
AND FEEL AS FAB
AS EVER

Kledingtips!
Een fotoshoot is al spannend genoeg en dan moet je ook nog bedenken wat je aandoet… En niet alleen jijzelf maar je hele gezin! Ik help je graag met wat kledingtips. Natuurlijk mag je helemaal zelf weten hoe jullie op de foto gaan. Het is immers jullie moment, het maakt de foto echter nog mooier als jullie kleiding onderling een beetje op elkaar is afgestemd.

Tips

Wat doe je aan?

01

Kledingtip 1

Vermijd printjes
Probeer de prints op kleding te minimaliseren. Een print of tekst op een kledingstuk kan natuurlijk erg leuk en kleurrijk zijn en soms zelfs een welkome afwisseling in de groep. Het wordt echter wat rommelig als er veel personen zijn die een (grafische) print dragen. Het kan ook erg afleidend werken op foto. Printjes zijn vaak ook  tijdsgebonden waardoor de foto al snel gedateerd aanvoelt. Probeer dit met elkaar af te stemmen en beperk de printjes en grote teksten/  logo’s op kledingstukken en ga liever voor een neutrale look.

02

Kledingtip 2

Trend of tijdloos?

Hoe leuk een bepaalde trend ook kan zijn, soms kun je beter voor tijdloos kiezen. Uiteindelijk wil je over een paar jaar nog steeds genieten van die mooie foto. Kies je voor een kleiding trend dan zul je merken dat deze over een paar jaar juist hopeloos uit de mode is. Probeer te kiezen voor een enigszins tijdloze look.

T

I

P

3

fotoshoot met je familie
Hou het comfortabel Als je iets draagt waar je, je niet zo prettig in voelt dan zul je dit terug gaan zien op de foto. Sterker nog.. elke keer als je de foto’s terug ziet zul je herinnerd worden aan dat moment waar je jezelf niet zo prettig voelde, dat is natuurlijk zonde! Zorg er dus voor dat je niet die te strakke broek aantrekt of een blouse waar de knoopjes op knappen staan. Doe geen kledingstukken aan die je anders ook niet zou aantrekken (hakken bijvoorbeeld ;-)).
Zorg ervoor dat jij je vooral comfortabel n zelfverzekerd voelt in de kledingkeuze die je maakt. Probeer dit ook te doen voor de kleiding die je voor je gezinsleden uitzoekt.
04

kledingTip 4

Kleur
Kies een paar basiskleuren. Het liefst zijn dit zachte kleuren, deze kun je variëren door meerdere tinten van dezelfde kleur te kiezen. Een goedgekozen kleurenpalet kan de foto tot één geheel maken.
Zeker voor familiefoto’s geldt dat je beter voor een kleur
kunt kiezen die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen. Kies vooral iets wat universeel is en niet teveel moeilijkheden met zich meebrengt. Wit met spijkerstof is een klassieker en deze werkt nog steeds, probeer dan echter wel te voorkomen dat jullie allemaal een spijkerbroek dragen en iets wits erboven. Dat maakt het juist erg saai. Voeg nog een kleur toe en  wissel de 2 opties af met bijvoorbeeld een rokje, spijkerblouse, witte broek, spijkerjurk of mooie sjaal.
Dit geldt eigenlijk voor elke kleurencombinatie die jullie uitkiezen. Wissel de kleuren in de verschillende kledingstukken en accessoires met elkaar af. 

05

kledingTip 5

De omgeving

Juist omdat de omgeving veel invloed heeft op de foto. Wanneer de fotoshoot buiten gepland staat zal de omgeving ook een rol gaan spelen in het kledingadvies. Hebben we de fotoshoot op het strand gepland, in het bos of juist tussen de bloemen? Bedenk dan welke kleuren je hier het beste bij vind passen. Je kan kiezen voor een contrasterende kleur tegen het groen van het gras of bos, zoals okergeel, bordeauxrood of kobaltblauw. Dit kan juist een heel mooi effect geven!  Op het strand of op de zandvlakte passen pastelkleuren als lichtblauw, spijker, lichtgroen of lichtbruin/ crème en wit weer heel mooi.

 

Geniet

Ontspan, geniet en laat het lekker over je heen komen. Geniet vooral van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf en geniet van het resultaat. Plak er een gezellige picknick, lunch of kop koffie achteraan. Geniet ook van de foto’s die na afloop jouw kant op komen! Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we gegarandeerd een spontaan moment kunnen vastleggen en jullie er een mooie herinnering aan overhouden. Op die manier genieten jullie ook het meest van de foto waarop jullie terugkijken.

T

i

p

6

T

i

p

7

collage op karton

Doe wat met je foto’s…

Oke dit is geen kledingtip, maar toch ook het vermelden waard.
Doe vooral wat leuks met je foto’s, kies voor een afdruk, laat er een album van maken of een prachtige afdruk voor bij jou thuis aan de muur. Het zou toch zonde zijn als ze alleen maar op je telefoon blijven staan? Ja toch?!

Scroll naar boven